Startsida| Nyheter| Tidningar| Metod| Friskvård| Ekonomi| Uppdrag| Länkar| Kontakt
BOTAR Du förkylningen samt återhämtar dig snabbare ifrån kräk/magsjukan
Host- och Snorsäkert tips. Du jagar iväg både virus och bakterier.

Definition Gymnastik: Systematiskt valda och kombinerade kroppsrörelser och kroppsövningar som ska stärka människan både fysiskt och psykiskt. Källa Nationalencyklopedin

METOD: Kroppsegen Medicinsk Skrattgymnastik
     De olika rörelserna tillsammans med de varierande skratten har alla sina egna syften att stärka kroppen både psykiskt och fysiskt. Den bygger på kroppens eget rörelseschema, tonläge, hjärnans kapacitet att mentalt påverka självläkandet. Såväl psykiskt, fysiskt, mentalt och socialt.Likheter med Linggymnastiken Titta under fliken: Länkar

Så här går ett föredragspass till om man aldrig varit med:
  Uppvärmning: Var i kroppen vi arbetar och varför. (Sociala övningar + teknik inför de fysiska övningarna)
  Presentation: Vikten av att alla vet vem man är endast genom ögonkontakt, mimik, kroppsspråk mm. (Sociala övningar)
  Övningar för luftvägarna: De olika ljudens påverkan (Fysiskt relativt jobbiga övningar)
  Djupandning
  Övningar för: leder, muskler, hållning och balans. (Fysiskt relativt jobbiga övningar)
  Uppskattnings övningar:(Mentala övningar men även Mot rygg och nackbesvär)
Alla övningarna bygger på sammanhållningen samtidigtsom den läkande effekteninfinner sig hos var och en.

Traumabearbetning delar jag bara ut till de som deltar regelbundet. Ett sätt att arbeta självständigt fast i grupp
     Jag ledsagar er igenom Skrattgympapasset som blandas med de svåra och de lätta skrattövningarna för att skapa förståelse hur man tränar på rätt sätt samt med information yrkeshemligheter och erfarenheter. Allt från 15 min - halvdag Användningsområden! Titta under fliken: Referenser-Uppdrag    Det är få metoder som du kan lära dig att andas rätt och samtidigt tömma lungornas restluft (så snabbt) och komma tillrätta med problem som har just med andningen att göra.


    Metoden måste upplevas eftersom den jobbar med hela människan samtidigt. Skrattgymnastiken är en oerhört hård träning för kroppen, känslorna och självförtroendet. Skrattövningarna är direktrelaterade till de olika delarna av kroppen vi jobbar med för stunden. (Axlar, nacke, muskler, tarmar, leder, lungor och bihålor bland annat).
Kontinuerlig skrattgymnastikträning leder till snabbare effekter på alla plan. Samtidigt som du lär dig utnyttja kroppens eget apotek får du gratis finslipning av tryggheten i rösten, tonläget, mimiken och kroppsspråket.

(Skrattgymnastiken är skattefri motions- eller friskvårdsaktivitet i den mån den tillhandahålls regelbundet)

Hur många kan vara med samtidigt?
    Egentligen hur många som helst men är alla ovana är den idealiska gruppen är mellan 8-12 personer.
    Det är för när man börjar med skrattgymnastiken måste det få ta tid för att växa tillbaka in i det äkta skrattet som du hade som bebis. Är man då för många som är nybörjare på en gång dröjer det längre innan det blir en homogen grupp.
Redan efter ett par gånger har det infunnit sig en trygghet i gruppen och då är det helt ok om man vill utöka gruppen eftersom man har blivit mer öppen inför nya kontakter.

    Att vara ledare i skrattgymnastik innebär ett ansvar. Det visste jag inte från början men ju mer jag jobbar inom detta gebit förstår jag hur vi påverkas och då är det ett måste, att finnas tillhands när det uppstår de mest oväntade effekter både psykiskt, fysiskt, mentalt och socialt. Det är inte bara att skratta på utan även prata för att skapa förståelse. Forskning om skrattets påverkan finns redan. Alla människor har olika hög smärtgräns. Metoden som jag utvecklat gör att du själv kan klara av att höja din smärtgräns. En jobbig situation, fobi, utanförskap eller stressrelaterade sjukdomsförlopp, till och med ett trauma kommer du att kunna bearbeta och hantera. Jag som instruktör ska bara hjälpa till och stötta. Ansvaret ligger på oss själva att be om hjälp. Någon uppsökande verksamhet har jag inte - Det kan snarare stjälpa en hjälpa - om det inte gäller något speciellt.

    Varför jag säger så är: att när det började uppstå det ena och det andra med mig både fysiskt, psykiskt, mentalt och socialt fanns det ingen att fråga. När jag tog upp en del händelser var det ingen som kunde svara på varför. Först hände det psykiska effekter som (lättare att ta in information) sen mer kroppsliga, därefter blev jag mer lyhörd på mig och nyfiken om vad som skulle komma härnäst. På den vägen har jag själv utvecklat en medvetenhet som jag gärna vill dela med mig till dig om du är intresserad. Alla mina erfarenheter är självupplevda.