Startsida| Nyheter| Tidningar| Metod| Friskvård| Ekonomi| Uppdrag| Länkar| Kontakt

 


Svaret på vem jag är


     -Jag är en människa som vem som helst. Men kanske framförallt intreserad av kroppen och dess självläkande förmåga genom skratt och omtanke

Men egna undersökningar och dokumentationer har det bidragit till den livserfareheten jag har fått när det gäller skrattgymnastiken och dess betydelse för Människan, Psykiskt, fysiskt, mentalt och socialt är det ingen som kan slå mig. Mycket forskning finns på området men erfareheten saknas och där kommer jag in.

Jag har bland annat jobbat som busschaufför i Stockholm. När jag sedan skaffade barn har jag också tagit hand om andras barn som kommunal dag- och nattmamma, för att få möjligheten att vara hemma med mina egna barn.
    Jag har gått en del olika utbildningar, mest för att jag var en sökare. När jag blev skadad genom jobbet utan att ta hand om mig förvärrades min situation. Jag märkte inte att kroppen skrek åt mig att lugna ner mig vilket hade till följd att jag brände ut mig.

    Nu har jag återhämtat mig förvånansvärt väl på grund av skrattgymnastiken!
    Eftersom jag kan hjälpa mig själv samtidigt som jag hjälper andra. Åren som sökare var bra för nu har jag kunnat fläta ihop de kunskaperna, erfarenheterna och intuitionen (magkänslan) till ett, i mitt tycke, ganska fiffigt recept på hur man kan hjälpa sig själv att må bra med skratt, rörelser och gemenskap.

    Det allra fiffigaste med metoden är, att ju mer man finner i sig själv, desto djupare insikt får man om vilka stora möjligheter vi människor har. En omedveten rikedom som kan gå förlorad (Våra förutsättningar syns ju inte utanpå). Vore vi mer intresserade av att ta vara på våra gåvor skulle vi slippa en massa utslagningar, främlingsfientlighet och konkurrens. Bara genom att träffa andra människor kan, enbart i sig, vara kompetensutvecklande

    Skrattgymnastiken är som sagt inte bara en metod som får dig att skratta! Här får du minsann inget om du inte ger något i utbyte. Det är givandet som gör att du med snabb möjlighet kan finna vem du är och därigenom växa och locka fram dina möjligheter och kanske till och med ställa dina kunskaper till andras förfogande genom att starta en egen rörelse.

** En dikt **Skratta bäst som skrattar sist, men med detta skrattet är något visst.
Du stärks till kropp och själ, och genom ögonkontakterna menar alla väl.
På dina skrattmuskler du ej får spara, en metod som alla kan klara.
Din inre kraft och styrka du behöver, men du kan dela med dig med det som blir över.
Ensamheten blir inte så svår, när du kryptot i glädjen förstår.
Skrattet kommer skrattet går lycklig blir den som äkta skrattet når.

Av Lena Thornander