Startsida| Nyheter| Tidningar| Metod| Friskvård| Ekonomi| Uppdrag| Länkar| Kontakt


Malignt melanom utan cellgifter och strålning. Bara operation och skrattgymnastik Skratta med Anledning

Ni som läst min bok har en liten aning om vad jag gått igenom sedan jag startade min skrattgymnastik. Men detta som jag nu kommer att tala om med korta ordalag, är något som jag överhuvudtaget inte väntade mig.

- Jag hade börjat att må riktigt bra så jag började att söka ett jobb på den ordinarie arbestmasknaden, fick ett jobb på ett städbolag. Till en början var allt som det skulle och jag jobbade typ 2½ timma varje dag. Jag började att få ont i vänster knäveck som jag haft för länge sedan, I mitten på 90-talet. Känslan var som om en kniv stack in i knävecket. Men sen kom en konstig känsla jag inte haft och det var som en gummiband snärt ifrån svanken ner i vänstra skinkan och ner i knävecket. Jag trodde jag fått Ischias. Man jag jobbade på trotts att smärtan var olidlig. Efter c:a 9 månader så bytte jag jobb för att jobba inom barnomsorgen. Då dök det upp en konstig knöl på ovansidans insida av knät. Jag trodde det var ett åderbrock. Jag började få många olika problem bl.a. att sitta på golvet för att benen domnade. Svårt att gå i trappor. Ont i ryggslutet. Efter 6 månader gick jag till doktorn för att kolla. Han tyckte att jag skulle ta bort knölen så han skrev en remiss. Efter 2 månader opererades ut en knöl 4 x 3,5 x 2,5 cm. till den opererande läkarens förvåning. Blålila svart inkapslad i ett blodkärl. Bara en ven och en artär som förenade knölen med övriga blodkärlen ingen kotakt med varken över eller underhud. Nedbäddad mot musklen.

Vilken lättnad när den kom bort!!!!

Något hände i min kropp som jag inte riktigt förstod. Värk som jag haft i stora delar av kroppen försvann. Rörligheten blev bättre och jag kände mig bättre. Man kan säga att det kändes som om jag fått bort huvudet av en manet vars trådar förtvinade en efter en. Jag fick lunginflammation som varade i 3 veckor. Men som jag kunde bemästra utan penicillin tack vare skrattgymnastiken.

Provsvaren visade att:

Bölden innehöll MALIGNT MELLANOM därför så var det inte så konstigt att jag kände som jag gjorde. Det är ju en cancerform som går via lymfbanor. Till en början fattade jag inte att det var lymfbanorna jag kände men när jag skulle opereras ytterligare en gång för att utesluta spridning fick jag isotop via lymfbanorna så att operationsläkaren skulle hitta portvakts körtlarna för området i ljumsken, och då kände jag igen värken jag haft.

Under 6 månader så gick jag igenom 6 operationer, 2 blodförgiftningar ( pga. slarv inom sjukvåden)1 lunginflammation, ofrivillig lymfdränage vid första blodförgiftningen. Fistel efter operation. Fisteln i ljumsken hade läkt precis till dagen inför den sista planerade operationen i ljumsken. Planerad lymfdränage.

Efter 1:a operationen började jag jobba efter 5 dagar, Jag mådde ju bra förutom snittet som gjorde det möjligt att få ut bölden så var det ju ingen mer skada än just snittet.

Inget smärtstillande medel utifrån. Andningstekniken gjorde mig smärtfri under ett par timmar i taget. Mina skrattpass utomhus som jag utförde flera gånger varje vecka gjorde att jag syresatte mig effektivt. Detta visar ju att syre är det mest effektivaste botemedlet, inte bara mot bakterier utan även för virus. Cancer är en virusform. Heller ingen oro om att cancern skulle komma tillbaka. Och det var det mest underbara att slippa oron.

Denna otroliga händelsen utspelade sig mellan den 31 aug -11 till den 1 maj -12

Lena Thornander

Om du är aktiv, läser och umgås, skapas nya kontakter mellan nervceller livet igenom.

Hjärnan behöver stora mängder syre och näring därför får den en femtedel av allt blod som hjärtat pumpar ut.
När ett område i hjärnan aktiveras ökar blodflödet just dit.
Hjärnan kan inte lagra syre eller näring
Källa: Den sinnrika människan. Naturhistoriska museet

Med denna riktade gymnastik aktiverar vi alla områden i hjärnan, såväl emotionella som sociala, psykiska och fysiska områden som muskler, leder, balans, motorik, tal, membranen i halsen, hörsel, känsel, syn och andning. På så sätt får hjärnan en dos av blodtillförsel till respektive område under en och samma lektionstimma.
Effektivast är det att vara utomhus.
Självupplevt samt flera deltagare med mig Lena Thornander


En kontaktpunkt mellan en nervcell och en annan cell är en synaps.
Avståndet är hundra tusentals millimeter men den elektroniska impulsen kan inte hoppa över klyftan istället avger cellens sändande utskott en liten dos signalsubstans som påverkar mottagarcellen. En nervcell kan ta emot signaler från tusentals andra nervceller.
Källa: Den sinnrika människan. Naturhistoriska museet

Det är denna signalsubstans som påverkas positivt när syre tillförs till hjärnan. Signalerna blir starkare trotts en ev. skada och kan därmed skapa en ny förutsättning för att återskapa rörlighet eller tom läka en skada.
Självupplevt samt flera deltagare med mig Lena Thornander


Nervsystemet påverkar alltså inte bara skelett, leder och muskler, utan styr även kroppens hormoner samt de inre organen.
Förutom att registrera olika upplevelser, gör nervsystemet även att man blir medveten om dem. Man blir bara medveten om ungefär en procent av all information som man tar emot från sina sinnen. Resten sorteras bort på vägen.
Allt kan inte styras med viljan
Den del av centrala och perifera nervsystemet som kan påverkas av viljan kallas somatiska nervsystemet. Den del som inte kan styras medvetet kallas autonoma nervsystemet. Namnet beror på att detta nervsystem arbetar helt självständigt eller autonomt, utan viljans kontroll.
Källa:Sjukvårdsrådgivningen (Hjärna, ryggmärg och nerver)

Det är lite därför denna gymnastik är så viktig eftersom glädjen och gemenskapen gör att du inte känner smärta på samma sätt. Det är så många som sagt att de inte kan göra övningarna full ut men vipps så gör dem det utan att de själva är medvetna om det. Det är då som det autonoma nervsystemet är aktiverat.


Med denna Kroppsegna medicinska Skrattgymnastikform
Kan du påskynda självläkningen när det gäller .....


    Denna gymnastikform påverkar inte bara kroppen och hälsan utan påverkar oss även psykiskt, mentalt och socialt. Upptäckarglädjen i vad som kan hända med metoden blir bara större och större ju mer man använder den. Jag vill bara berätta lite om varför mitt intresse är så stort och varför jag tycker den är viktig. Det här är bara en bråkdel av vad du klarar av att läka med skrattgymnastikens kraft.

...minnes smärtor: Genom denna syrekick kan inte bara göra så att du mår bättre utan även ta bort minnessmärtor som rentav kan vara invalidiserande.

...sura uppstötningar: Beror oftast på något som kroppen inte vill ha eller kan ta hand om på rätt sätt. Blir du lyhörd på kroppens signaler blir det lättare att utesluta sådana produkter

...öroninfektioner: o vatten i örat: Skratta på en frekvens som berör öronen försvinner trycket och en ev. inflammation kan hävas.

...huvudvärk: på mindre än en minut kan du bli av med en spänningshuvudvärk

...bihåleinflammationer: enkelt sätt att bli av med bihåleinflammation.

...snarkar mindre: musklerna i svaljet tränas därmed blir dem spänstiga och läker stämbands infektioner.

...smaklökar: blir känsligare eftersom bihålorna rensas

...luktsinne: blir bättre bara för att bihålorna rensas

...huden: mjukare slätare tåligare gentemot blåsor och skavsår där har syresättningen av huden ett finger med i spelet

...håret: starkare.

...muskler: mjölksyran uteblir vid träning eller kraftansträngning även smärtstillande om man har värk i dem.

...stärker underliv och bukmuskulatur: motverkar inkontinens. Ger en stoltare hållning. Håller höftkulorna på plats.

...leder: Återskapar men även dränerar ledvätska.

...åderbråck: kryper tillbaka under musklerna.

...herpes munsår: försvinner nästan med en gång. Med rätt teknik och du kan avstanna prosessen samma dag.

...friskare tandkött mindre tandsten: slipper ilningar i tänderna.

...lunginflammation: kan du jobba bort på ett smart sätt, astma och kol patienter har lättare att hosta upp det blir inte långa trådar utan slemmet blir vattnigare.

...starkare och mer melodisk stämma: Lättare att ta till sig information för texten vid högläsning blir roligare att lyssna till.

...benbrott: läker fortare, mindre värk.

...balansen: blir bättre.

...fotställningen: du sliter skorna jämnare.

Självförtroende, sammanhållning, mimik o kroppsspråk mm. mm. Men visst finns det mer. Är du intresserad så går det att läsa mer om detta i boken.

Detta har jag under mina år upplevt själv därför tycker jag det är för intressant för att ignorera.

Sjukvården har varken tid eller pengar för att hjälpa alla och då måste vi människor veta hur vi ska kunna hjälpa oss själva med enkla medel.

Metoden heter:
"Skratta med anledning"
Fokuserad Gymnastikmetod med skratt o rörelser för riktad effekt.

 Kroppen i ord och bild